Terug naar stages

Continuous delivery met HashiCorp

HashiCorp biedt tools aan die als centraal besturingssysteem dienen voor elke layer in de cloud. Hierbij gaat het om infrastructuur, containers, services, data, … De stage bestaat erin om een aantal van HashiCorp’s technologieën te combineren in een totaaloplossing. Het uiteindelijke doel is de oplevering van een volwaardig deployment platform.

Info

Wat houdt je stage in?

De stageopdracht omvat een brede waaier van verschillende technologieën die elkaar aanvullen om een uitbreidbaar, multi-cloud capable continuous delivery platform te bouwen. Het platform moet vrijwel dezelfde ervaring kunnen bieden als een PaaS platform waarbij developers zich kunnen focussen op hun core-business zonder zich zorgen te maken over hoe en waar applicaties zullen draaien.

Wat verwachten we van jou?

Je start met het uitbouwen van een reeks machine images die het operating systeem combineren met de essentiële software. Hiervoor maak je gebruik van Packer en Gitlab pipelines. De infrastructuur beschrijf en deploy je aan de hand van Terraform, Dockerfiles en Nomad.

Monitoring en alerting bovenop deze hele stack is essentieel om zowel proactief als reactief bugs op te sporen en aan troubleshooting te doen. Een solide monitoring systeem zorgt voor een vlotte indexatie van de logs.

Nadien werk je verder aan een proof of concept waarbij je Nomad combineert met Consul, een service mesh oplossing. Hierbij registreren services zichzelf bij Consul waardoor Consul als centrale repository dient voor alle services die op Nomad draaien. Consul voert dan ook automatische health checks uit op deze services. Binnen een microservice architectuur kunnen services aan de hand van Consul de informatie van hun upstream dependencies achterhalen, waar de services ook runnen.

Om aan dit project actief te kunnen deelnemen heb je een grondige basiskennis van Linux nodig. Je weet hoe build pipelines in elkaar zitten en notie van Docker is een groot pluspunt. Ben je daarnaast leergierig en heb je bovendien een passie voor IT? Dan ben je zeker aan het juiste adres!

Waarom willen we jou in ons team?

Jong talent gaat hand in hand met jonge technologieën. We zoeken jonge gedreven mensen die zowel zichzelf als ons challengen en die toekomstgericht mee nadenken over mogelijke software oplossingen.

Hoe begeleiden wij jou?

  • Je komt terecht in een uitdagende omgeving waar je ondersteund wordt door experten binnen talrijke expertisegebieden.
  • Je wordt ondergedompeld in een leerproces waarin je zelfstandig experimenteert met nieuwe methodes.
  • Je leert in professionele teams werken waarin communicatie centraal staat.

Getriggerd door de rol van Continuous delivery met HashiCorp?

Solliciteer en let’s connect!

Jouw stageparcours

  1. 01 Een boeiende stage is de kers op de taart waarmee je jouw opleiding in stijl afsluit. Bewire zorgt ervoor dat jij helemaal aan het roer staat van jouw project. Durf ondernemen!

  2. 02 Tijdens de stageperiode staan we je met raad en daad bij. We geven je instructies, richtlijnen en zorgen regelmatig voor de nodige feedback. Je leert ongetwijfeld een heleboel bij dankzij onze begeleiding en je eigen gedrevenheid.

  3. 03 Je bent vanaf de eerste dag een deel van ons team. Dat wil zeggen dat je betrokken wordt bij al onze evenementen. Je pikt ook dagelijks nieuwe ideeën op omdat je werkt tussen ervaren consultants die je graag enkele tips & tricks meegeven.

  4. 04 Op het einde van de stage gooien we je nog één keer voor de leeuwen. We organiseren een inspirerende avond in het teken van alle stages. Daar mag jij met trots jouw proces en eindresultaat komen voorstellen aan alle benieuwde Bewire medewerkers. Daarna ontvang je een welverdiend Bewire certificaat als aandenken.

Succes alvast!

Klinkt als muziek in de oren?