Terug naar stages

Business Processen & Automatisatie

Help jij ons zoeken naar low-code mogelijkheden voor het automatiseren van bestaande business processen? Zin om aan de hand van een grondige onderzoekstrategie en prototyping tot nieuwe inzichten te komen? Zet samen met ons al je skills in en bijt je vast in deze uitdagende onderzoeksvraag!

Info

Wie zijn wij?

Shape & Shift is specialist in digitale innovatie en business analyse. We maken deel uit van het Bewire ecosysteem. Namelijk Connect, Create en Anticipate. Het is een ecosysteem waar een klant terecht kan voor zijn digitale projecten. We zijn vanuit onze technische roots gegroeid tot een bedrijf dat totaaloplossingen biedt op het vlak van software en innovatie.

Aan de ene kant hebben we binnen Connect een sterk team van Agile project managers en Software Delivery Managers, aan de andere kant staat Anticipate klaar om de klant verder te helpen met digitale innovatie en samen een match te zoeken tussen nieuwe technologie en de noden van de klant. De technische experten uit onze verschillende deelbedrijven ontwikkelen binnen Create de meest uiteenlopende applicaties en zorgen aan het einde van de rit voor een werkend eindproduct.

Wat houdt je stage in?

De kloof tussen business analyse en technische uitvoering binnen IT wordt steeds kleiner. Bedrijven zoeken daarom naar personen, tools en processen die kunnen helpen om zich aan te passen aan deze verandering.

Gedurende de stageperiode willen we onderzoeken welke low-code mogelijkheden er bestaan voor het automatiseren van bestaande business processen. Dit pakken we aan in twee delen. In het ene deel gaan we op zoek naar hoe we (business)processen kunnen automatiseren met behulp van verschillende low-code tools. In het andere deel maken we een aantal prototypes voor dit project. De twee onderdelen zullen we afwisselend verder uitwerken. Je komt tijdens deze stage in aanraking met ondermeer functioneel programmeren, UML/BPMN diagrammen uittekenen en automatisatie.

Wat verwachten we van jou?

Je bent een student die graag analytisch werk verricht en combineert jouw kennis van functionele -en business analyse zonder probleem. Heb je daarnaast ook nog steeds een voorliefde voor softwareontwikkeling? Heb je ervaring met JAVA (Spring), REST, functionele -en businessanalyse? En doen BPMN/UML, OAS, Swagger en RAML een belletje rinkelen?   Dan is deze stage zeker iets voor jou!

Op welke onderzoeksvragen zoeken we een antwoord?

 • Welke low-code tools zijn er om business processen te laten automatiseren en wat zijn de voor -en nadelen van deze tools?
 • Waarin zit het verschil tussen functioneel programmeren en deze proces automatisatie?
 • Hoe verhouden deze tools zich t.o.v custom development?
 • Zijn er nog andere cutting edge mogelijkheden die het business en technisch domein kunnen verbinden?

Hoe begeleiden wij jou?

 • Je komt terecht in een uitdagende omgeving waar je ondersteund wordt door experten binnen talrijke expertisegebieden.
 • Je wordt ondergedompeld in een leerproces waarin je zelfstandig experimenteert met nieuwe methodes.
 • Je leert in professionele teams werken waarin communicatie centraal staat.

Getriggerd door de rol van Business Processen & Automatisatie?

Solliciteer en let’s connect!

Jouw stageparcours

 1. 01 Een boeiende stage is de kers op de taart waarmee je jouw opleiding in stijl afsluit. Bewire zorgt ervoor dat jij helemaal aan het roer staat van jouw project. Durf ondernemen!

 2. 02 Tijdens de stageperiode staan we je met raad en daad bij. We geven je instructies, richtlijnen en zorgen regelmatig voor de nodige feedback. Je leert ongetwijfeld een heleboel bij dankzij onze begeleiding en je eigen gedrevenheid.

 3. 03 Je bent vanaf de eerste dag een deel van ons team. Dat wil zeggen dat je betrokken wordt bij al onze evenementen. Je pikt ook dagelijks nieuwe ideeën op omdat je werkt tussen ervaren consultants die je graag enkele tips & tricks meegeven.

 4. 04 Op het einde van de stage gooien we je nog één keer voor de leeuwen. We organiseren een inspirerende avond in het teken van alle stages. Daar mag jij met trots jouw proces en eindresultaat komen voorstellen aan alle benieuwde Bewire medewerkers. Daarna ontvang je een welverdiend Bewire certificaat als aandenken.

Succes alvast!

Klinkt als muziek in de oren?