Terug naar stages

Bewire API Library

Ben jij een student die zichzelf niet in één hokje plaatst? Ben je gepassioneerd door IT en zou je graag al je verworven kennis gebruiken om oplossingen op maat te maken? Dan is integratie en bijgevolg deze stage zeker iets voor jou!

Info

Wie zijn wij?

Bij Bewire kom je terecht in een IT hotspot vol kennis, ervaring en goesting. We behoren allemaal tot het drieluik ‘Connect, Create, Anticipate’ waar we focussen op teamwork en het bundelen van onze expertises. Op die manier tillen we onze projecten tot een hoger niveau. Zowel frontenders, backenders, designers, analisten, project managers en innovatie specialisten buigen zich vaak samen over een opdracht. En dat werkt inspirerend én stimulerend!

Dankzij onze waarden ‘kennisdeling en kameraadschap’ staan we ijzersterk als team. Bovendien delen we deze spirit graag met iedereen die een passie heeft voor IT, digitalisering of innovatie.

Wat houdt je stage in?

Binnen Bewire bestaat er een brede waaier aan tools en software voor allerhande doeleinden. Veel van deze tools delen een heel aantal functionaliteiten en data. Deze versplintering zorgt ervoor dat er vaak ingenieuze en fragiele work-arounds voorzien moeten worden om bepaalde systemen met elkaar te laten interageren. 

Dit project moet hier komaf mee maken. In deze stage los je deze problemen op aan de hand van microservices. Door een api library te ontwikkelen waarbij iedere api zijn afzonderlijke verantwoordelijkheid en data heeft, creëren we een single source of truth. 

Aan de hand van het API-led connectivity design pattern willen we het mogelijk maken om al onze applicaties met elkaar te verbinden, uitbreiding te vergemakkelijk en onze organisatie future proof te maken.

Waaraan kan je je verwachten?

In deze stage maak je gebruik van het integratie framework bij uitstek: MuleSoft. Deze low-code integratie tool laat je toe om al je vergaarde kennis te gebruiken om een ecosysteem op maat te creëren.  Kennis van technologieën zoals SQL, Firebase, Messaging Queues, REST, MongoDB… geven je zeker een voorsprong.

We voorzien een interne opleiding in MuleSoft. Nadien kan je werken aan een proof of concept dat eruit bestaat om een reusable API Library te ontwikkelen waar alle tools van onze organisatie op kunnen inhaken en data in een single source of truth beheerd wordt. 

Daarnaast zien we ook de opkomst van de term Digital HQ. Door de pandemie en de versnelling in het ‘nieuwe werken’ /  ‘work from anywhere’, zien we een evolutie in tools om teams hierin te faciliteren. Salesforce, eigenaar van MuleSoft, zet hiervoor volledig in op Slack. Deze tool gebruiken we ook binnen onze Bewire cluster. Met MuleSoft als tool willen we hier ook zien wat de mogelijkheden hierin zijn en onze api’s koppelen zodat onze medewerkers efficiënt kunnen werken waar ze zich ook bevinden.

Waarom willen we jou in ons team?

Ben jij een jack of all trades, denk je graag mee naar innovatieve oplossingen en houd je ervan om continu bij te leren en deze verworven kennis te delen? Dan ben jij de persoon naar wie wij op zoek zijn. Je komt terecht in een dynamisch en gemotiveerd team waar iedereen paraat staat om je te helpen.

Hoe begeleiden wij jou?

  • Je komt terecht in een uitdagende omgeving waar je ondersteund wordt door experten binnen talrijke expertisegebieden.
  • Je wordt ondergedompeld in een leerproces waarin je zelfstandig experimenteert met nieuwe methodes, daarnaast zorgen we regelmatig voor feedbackrondes.
  • Je leert in professionele teams werken waarin communicatie centraal staat.

Wij geloven dat diverse teams ons sterker maken. We moedigen daarom iedereen aan om te solliciteren.
Wie, wat of hoe je ook bent of waar je voor staat, het zijn jouw talenten die het verschil maken.

Getriggerd door de rol van Bewire API Library?

Solliciteer en let’s connect!

Jouw stageparcours

  1. 01 Een boeiende stage is de kers op de taart waarmee je jouw opleiding in stijl afsluit. Bewire zorgt ervoor dat jij helemaal aan het roer staat van jouw project. Durf ondernemen!

  2. 02 Tijdens de stageperiode staan we je met raad en daad bij. We geven je instructies, richtlijnen en zorgen regelmatig voor de nodige feedback. Je leert ongetwijfeld een heleboel bij dankzij onze begeleiding en je eigen gedrevenheid.

  3. 03 Je bent vanaf de eerste dag een deel van ons team. Dat wil zeggen dat je betrokken wordt bij al onze evenementen. Je pikt ook dagelijks nieuwe ideeën op omdat je werkt tussen ervaren consultants die je graag enkele tips & tricks meegeven.

  4. 04 Op het einde van de stage gooien we je nog één keer voor de leeuwen. We organiseren een inspirerende avond in het teken van alle stages. Daar mag jij met trots jouw proces en eindresultaat komen voorstellen aan alle benieuwde Bewire medewerkers. Daarna ontvang je een welverdiend Bewire certificaat als aandenken.

Succes alvast!

Klinkt als muziek in de oren?