Terug naar stages

Agile Project Delivery

Voor deze stageopdracht teken je het volledige agile proces uit en volg je de budgetten en inkomsten op die cruciaal zijn voor de ganse projectwerking.

Info

Wie zijn wij?

Bij Bewire kom je terecht in een IT hotspot vol kennis, ervaring en goesting. We behoren allemaal tot het drieluik ‘Connect, Create, Anticipate’ waar we focussen op teamwork en het bundelen van onze expertises. Op die manier tillen we onze projecten tot een hoger niveau. Zowel frontenders, backenders, designers, analisten, project managers en innovatie specialisten buigen zich vaak samen over een opdracht. En dat werkt inspirerend én stimulerend!

Dankzij onze waarden ‘kennisdeling en kameraadschap’ staan we ijzersterk als team. Bovendien delen we deze spirit graag met iedereen die een passie heeft voor IT, digitalisering of innovatie.

Wat houdt je stage in?

Codrigo is het agile software delivery competence center binnen de Bewire Groep dat garant staat om samen met klanten, in een projectmatige modus, volledige digitale oplossingen te gaan ontwikkelen en dit van idee tot oplevering en support.
Met Codrigo ontzorgen we klanten volledig en bieden we ondersteuning om hun hedendaagse business processen zo optimaal mogelijk te digitaliseren, en vooral klaar te stomen voor de toekomst.

Binnen Codrigo hanteren we tal van bedrijfsprocessen en gebruiken we verschillende agile tools om een optimale én vooral transparante samenwerking met klanten te kunnen waarborgen.
Dit gaat van berekenen van offertes, ontwikkelen van een agile release planning, tot het managen van budgetten tijdens ontwikkeling en het rapporteren naar klanten toe.

Voor deze stageopdracht teken je het volledige agile proces uit hoe momenteel een project werking verloopt en waar voornamelijk de opvolging van de budgetten en inkomsten (tijdsregistratie en kosten per feature) cruciaal zijn.

De uitdaging van de stage is om a.d.h.v. ons project proces een volledige Jira software delivery flow op te zetten en de juiste tools/plugins te gaan configureren om ons project management nog efficiënter te kunnen uitvoeren.
Naast het uittekenen en implementeren, zal je ook de stages van je medestudenten gaan begeleiden als project manager en dus ook deze delivery flows gaan gebruiken om hen optimaal te ondersteunen.

Vanuit Jira zouden wij buiten de voortgang van het project, ook onze resources en timings gaan loggen om hier de budgetten te gaan managen.
Wat heeft welke feature gekost? Hoeveel budget schiet er nog over? Hoeveel budget is er nog over om de resterende backlog te implementeren? Wat als we een developer toevoegen aan het project, welke impact heeft dit op de project prijs?
Dit zijn allemaal vragen die cruciaal zijn om te kunnen rapporteren naar klanten, maar ook om het project tot een goed einde te kunnen brengen.

Eens je dit per project hebt gedefinieerd zouden we dit willen verder trekken naar een groep van projecten (portfolio management) om dit op een hoger niveau te gaan bekijken en een dashboard te kunnen creëren van de budgetten over al deze projecten heen.

Je wil ervaring opdoen in…

 • Het begrijpen hoe IT projecten van A tot Z gebudgetteerd worden
 • Jira beter te leren kennen en hierin een volledige software delivery chain op te zetten
 • Het rapporteren van cruciale project parameters

Je kan en wil…

 • Sterk communicatief zijn om hierna zelfstandig te kunnen werken
 • Agile Project Management beter leren kennen vanuit een praktisch en budgettair standpunt
 • Een hoge verantwoordelijkheidszin opnemen met de nodige “can do” mentaliteit

Hoe begeleiden wij jou?

 • Je komt terecht in een uitdagende omgeving waar je ondersteund wordt door experten binnen talrijke expertisegebieden.
 • Je wordt ondergedompeld in een leerproces waarin je zelfstandig experimenteert met nieuwe methodes, daarnaast zorgen we regelmatig voor feedbackrondes.
 • Je leert in professionele teams werken waarin communicatie centraal staat.

Wij geloven dat diverse teams ons sterker maken. We moedigen daarom iedereen aan om te solliciteren.
Wie, wat of hoe je ook bent of waar je voor staat, het zijn jouw talenten die het verschil maken.

Getriggerd door de rol van Agile Project Delivery?

Solliciteer en let’s connect!

Jouw stageparcours

 1. 01 Een boeiende stage is de kers op de taart waarmee je jouw opleiding in stijl afsluit. Bewire zorgt ervoor dat jij helemaal aan het roer staat van jouw project. Durf ondernemen!

 2. 02 Tijdens de stageperiode staan we je met raad en daad bij. We geven je instructies, richtlijnen en zorgen regelmatig voor de nodige feedback. Je leert ongetwijfeld een heleboel bij dankzij onze begeleiding en je eigen gedrevenheid.

 3. 03 Je bent vanaf de eerste dag een deel van ons team. Dat wil zeggen dat je betrokken wordt bij al onze evenementen. Je pikt ook dagelijks nieuwe ideeën op omdat je werkt tussen ervaren consultants die je graag enkele tips & tricks meegeven.

 4. 04 Op het einde van de stage gooien we je nog één keer voor de leeuwen. We organiseren een inspirerende avond in het teken van alle stages. Daar mag jij met trots jouw proces en eindresultaat komen voorstellen aan alle benieuwde Bewire medewerkers. Daarna ontvang je een welverdiend Bewire certificaat als aandenken.

Succes alvast!

Klinkt als muziek in de oren?